Domů Repertoár kdy hrajeme Fotogalerie Soubor Historie Kontakt
úvodní stranaRepertoárDífčí válka

Dífčí válka

Naši milování pacifisti! Divadlo Navenek Vás srdečně zve na bitevní pole. My přijdeme v plné zbroji (ženy, pívo, slivovice) a rozpoutáme válečnou vřavu. Džendrově (ne)vyváženou komedii v šejkspírovsky jednopohlavním provedení našich 10 milých machů zahrajeme v podstatě na jakémkoliv jevišti. A když na to přijde, nepotřebujeme ani to jeviště.

„Dífčí válka“, komedie podle Fr.Ri.Če. v úpravě kadaňské souboru, měla premiéru roku 2012 v listopadu a od té doby slaví u diváků nebývale velký úspěch. Sál Orfea byl vyprodán nejen při premiéře, ale také při dalších reprízách. Počty repríz už dávno nikdo nepočítá a obrovských čísel dosahuje nejen počet diváků, kteří tuto hru viděli aspoň jednou, ale i počet nadšenců, kteří jsou na Dífčí válce závislí a navštěvují ji pravidelně. Kombinace smyslu pro humor Františka R. Čecha se zpracováním našich ochotníků zjevně tvoří jedinečnou chemii, kterou se asi dlouho nepodaří předčit. Ale dost bylo řečí - zkrátka přijďte a oddejte se potrhané bránici jako už tolikrát předtím!

 

CO JSTE MOŽNÁ ANI NECHTĚLI VĚDĚT:

Během představení vypudí herci průměrně 8 litrů moči, jak sami říkají, jsou to pochcandírové. Sám režisér, tj. Petr Píďan Stehlík, jde minimálně 4x.

 

V představení jsou obsazeni i v ženských rolích muži. Tohle trochu machistické rozhodnutí padlo kvůli tomu, aby děvčata neodcházela na mateřskou.

 

I přes nebývalý úspěch si herci pořídili vlastní kostýmy až po 23 reprízách. Do té doby si je půjčovali od ochotníků z vedlejšího města.

NEJBLIŽŠÍ PŘEDSTAVENÍ



Hrajem: . . od hod.


více